Pagina's

dinsdag 11 februari 2014

Review ''Mane 'N Tail Paardenshampoo''

''Paardenshampoo, ga je daar dan ook van hinniken?''

Een tijdje geleden vertelde een meisje van school mij dat ze zoiets geweldigs had uitgeprobeerd. Het was een shampoo die je haar heel goed verzorgde en waarvan het uiteindelijk ook sneller zou gaan groeien. Ik dacht dat dat onmogelijk was, maar toen ik haar haar zag dacht ik 'He het werkt echt!'.

Al vanaf mijn 12e verf ik mijn haar. Toen der tijd zwart met rood, maar nu heb ik zowat alle kleuren wel gehad. Mijn haar is niet meer in zo'n goede staat als vroeger en ik begon het verven een beetje zat te worden. Nadat het een tijdje terug helemaal mis was gegaan en het acuut donker geverfd moest worden besloot ik het uit te laten groeien. Niemand heeft hier natuurlijk het geduld voor en ik al helemaal niet, want ik ben heel erg ongeduldig met dat soort dingen. 

Na flink wat op internet gezocht te hebben kwam ik op verschillende producten uit die je haarverf eruit zouden moeten spoelen. Helaas zou dit in mijn geval niet werken omdat ik ooit mijn haar gebleekt heb en dan zou het oranje worden i.p.v. mijn oorspronkelijke haarkleur. Nadat dat plan helemaal van de baan was kwam dat meisje van school met het verhaal over de zogenaamde paardenshampoo. 

Opnieuw startte ik een zoektocht op internet, maar dit keer naar de paardenshampoo. Ik moest het merk Mane 'N Tail hebben. (Volgens mij is dit ook het enige merk paardenshampoo dat je kunt bestellen.) Paarden hebben, zoals je misschien al wist, vrij dik en stroef haar. De shampoo die werd gebruikt om zelfs paardenhaar mooi en glanzend te maken is er nu dus ook in menselijke variant, maar het idee blijft hetzelfde. Je haar moet er mooi en glanzend van worden. 

Binnen twee dagen kwam mijn pakketje aan. (Ik had de shampoo 'Deep Moisturizing', de conditioner 'Gentle Replenishing' en het haarmasker 'Herbal-Gro' besteld.) De shampoo vond ik lijken op blauwe tandpasta, desondanks rook hij heel lekker. De conditioner leek op een soort verdikte melk en rook een beetje naar rijst, niet heel lekker maar ook niet echt vies. Het haarmasker zag er raar groen uit met stipjes erin. Hij rook naar een soort vanille geurkaars en voelde vrij dik en vettig aan.

De shampoo en conditioner gebruik je net zoals je normaal doet. (De conditioner laat je 1 tot 2 minuutjes intrekken voor je het uitspoelt.) Het masker werkt iets anders dan normaal. Ik vond het lekker ruiken dus had flink wat in mijn punten gesmeerd toen mijn haar nog nat was. De volgende ochtend was een drama. Ik was iets te enthousiast geweest en mijn hele haar glom en was enorm vettig. Met mijn haar in een vlecht, ver weg gestopt in mijn sjaal ben ik uiteindelijk de dag doorgekomen. Eenmaal thuis had ik het er meteen uitgespoeld.

Al met al vind ik de shampoo en conditioner super producten. Je haar ziet er meteen gezonder uit en het glanst mooi. Het haarmasker geeft je haarpunten ook een frissere uitstraling, zolang je er niet te veel insmeert tenminste. Of mijn haar er sneller van is gaan groeien weet ik nog niet. Zo lang heb ik het namelijk nog niet, maar zodra ik antwoord heb op die vraag vind je het natuurlijk terug op mijn blog!


Hierbij nog een foto van de drie producten die ik besteld had via www.divine-beauty.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten